-9 M tot 0 Jaar

Deze pagina verteld alles over de periode van -9 Maanden tot mijn geboorte!

 

Op een vroege zondagochtend eind mei heeft mama de bekende test gedaan om te kijken of ze zwanger was, ze was tijdens hun korte vakantie naar Durban in Zuid-Afrika niet ongesteld geworden en vond dat toch wel ongewoon. En ja de test was positief! Papa die inmiddels half wakker was kreeg meteen het nieuws te horen...hij viel daarna meteen weer achterover in de kussens :-)

 

Dit is de eerste echo die er van mij is gemaakt. Mama is 13 juni 2005 naar het VU geweest om deze echo te laten maken. Op de echo was te zien dat ik toen zo'n 2,38 cm groot was, klein he!

 

Dit is de tweede echo die er van mij gemaakt is. Omdat mijn mama in week 19 van haar zwangerschap 36 werd hebben papa en mama gevraagd om een zogenaamde combinatietest om te kijken of alles goed met mij was. Binnen een paar dagen na de echo en de bloedtest kwam het positieve bericht al binnen! Overigens ben ik op deze echo inmiddels 6,14 cm.

 

Dit is de derde echo die er van mij gemaakt is. Papa en mama zijn 17 september 2005 naar Baby Dream in Alphen aan den Rijn geweest omdat ze mij graag nog eens wilden zien.
Ook wilden ze graag weten of ik echt van het vrouwelijk geslacht zou zijn zoals ze beiden dachten of dat ik toch een stokje zou hebben. Ze hebben een hele mooie dvd meegekregen van de hele sessie en heel veel foto's en er was duidelijk te zien dat ik echt een meisje was!

 

Dit is een van de vele wasladingen die mama had met alle kleertjes van mij. Mama heeft van tante Maaike en oom Tudor heel veel kleertjes gekregen. Mijn neefje Casper heeft die gedragen, maar heel veel is uniseks of gewoon erg leuk voor mij dus daarom heeft mama ze meegenomen om te wassen. Op de foto zie je ook al een stukje van mijn kamertje, zachte blauwe vloerbedekking ligt er en ook blauwe luxaflex. Sommige mensen zullen daardoor wel denken dat papa en mama dachten dat ik een jongetje zou zijn, maar niets is minder waar hoor! De bovenverdieping in ons huis is gewoon blauw dus daarom mijn kamertje ook! Enne blauw is toevallig ook de lievelingskleur van mama!

 

Dit is de vierde en laatste echo die er van mij gemaakt is. Tijdens de controle op 7 december bij de verloskundige leek het alsof ik in een stuitligging lag. De verloskundige heeft toen besloten dat mama naar het ziekenhuis moest voor een zogenaamde liggings-echo. Ik lag wellicht ook verkeerd want mama heeft hele gekke krampen in de nacht van 8 op 9 december gevoeld. Op 9 december bleek gelukkig bij de echo dat ik keurig met mijn hoofd naar beneden lag!

 

Hierbij nog twee foto's van mijn kamertje. Hier zie je mijn aankleedkussen (erop ligt een quilt die mama heel lang geleden heeft gemaakt) en boven mijn aankleedkussen staan op de plankjes allemaal dingetjes die ik al gekregen heb. O.a. schoentjes van Kudu leer die papa in De Rust in Zuid-Afrika tegenkwam, een gekko van kraaltjes die papa en mama in Camps Bay hebben gekocht, een koala van mijn tante Fiona uit AustraliŽ, een houten tolpoppetje die opa en oma den Otter uit Moskou hebben meegenomen en een rammelaar van oom Maarten en tante Helena ook uit Moskou. En natuurlijk niet te vergeten heel veel knuffels! Mijn pop Charlotte, die met het roze jurkje, die kreeg mama voor mij met kerst 2005 van de kerstman.

Hier zie je mijn bedje, al helemaal opgemaakt dus ik kan komen zeg maar. In mijn bedje heeft mama alvast twee lieve knuffels gelegd, een hele zachte tijger met allemaal leuke kleurtjes die heb ik van opa en oma Krook gekregen, oma kon hem niet laten liggen zei ze.
Oma den Otter heeft de gordijntjes en het hemeltje boven mijn bedje gemaakt, het was best veel werk zei ze tegen mama, nou dat geloof ik best!


------------
© Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
© Teksten: Francisca den Otter