Wist-je-dat? [2006]

Deze pagina zal leuke feitjes over mij gaan bevatten!

10 januari hebben we je bed helemaal naar onderen gezet, hij stond al lager maar de laatste paar dagen zat je steeds vaker rechtop in bed dus het werd een beetje gevaarlijk!

8 januari 2007 trok je jezelf op tot staan in de box!

19 december zat je voor het eerst in zo'n zitje van een winkelwagentje, dat vond je toch leuk!

Op woensdag 29 november kwam Sinterklaas langs op het KDV, ik vond het een klein beetje eng.

Op 26 november hebben mama en papa de box naar beneden gezet.

In Kaapstad was ik leuk met een tasje aan het spelen en toen hebben papa en mama gek met mij gedaan!!

Ik heb haaien gezien! Nou ja er zat dik glas tussen hoor, want we zijn naar het Two Oceans Aquarium in Kaapstad geweest waar ik behalve haaien nog andere vissen heb gezien ook!

In Zuid-Afrika hebben ze (in tegenstelling tot Nederland) prachtige schone baby verschoningsruimtes, ze heten overigens vaak 'family-room' en wat nog het mooiste is: ze kosten niets!

Op 5 november voelde ik voor het eerst het water van de Indische Oceaan!

Op 3 november hebben mama en papa voor het eerst mijn tandjes gepoetst!

De sack 'n seat is mijn kinderstoel geweest tijdens de vakantie, hij zat prima, was makkelijk mee te nemen en kon ook nog eens in de wasmachine! En als hij soms niet paste dan was er altijd de schoot van mama waar ik lekker op kon zitten! En als je lang moet wachten op je bestelling dan begin je toch vast aan de tafel!

Een ware liefkozing is het bijten in een neus!

Ik wil altijd het onderste speelgoed uit de speelgoedmand hebben!

Volgens mama ga ik van lezen houden later, en volgens papa ga ik de ICT in...ha het zal wat! Ik vond het gewoon erg leuk om hiermee te spelen!

Op 30 september zagen mama en papa twee witte kleine streepjes in mijn onderkaak, ze zeggen dat ik tandjes ga krijgen!

Sinds eind september kan ik net zo mooi als de koningin zwaaien. Ook kan ik in mijn handjes klappen!

Vanaf 19 september krijg ik na mijn warme maaltijd een Danoontje start, dat vind ik erg lekker!

Eten vind ik meestal erg leuk, hier ben ik aan het genieten van twee gepureerde perzikken en hier heb ik helemaal zelf een koekje opgegeten...een foto van de vloer zijn papa en mama vergeten te maken...(hihi)...het was een puinhoop zeiden ze! Als laatste zie je dan hier een meloenhapje in wording!

Nu ik kan zitten wil ik overal zitten...dit met een beetje hulp van papa hoor!

Mama had spaghetti bolognese voor mij gemaakt, ik moet natuurlijk even proeven..maar weet nou niet of ik het wel lekker vind! Hee wel leuk je kan het goed met je handen pakken...en nu ben ik het zat, ik wil niet meer!

Ik begin brood steeds lekkerder te vinden, ik zit hier vol spanning te wachten waar het blijft...maar mama wat is dat nou voor beleg? Stroop? Eeehm...Oooh jammie!

Ik heb in het zwembad gevaren in mijn Nijntje bootje...thuis even op het droge, maar zeg nou zelf dat blauwe dekbed lijkt wel wat op een zee toch?

Er zijn al meerdere bed-puin-hoop foto's geweest, maar deze twee wilde ik je niet onthouden...wat een knuffelbeestenbende of niet!?

Ik houd erg van rijstwafeltjes, kijk mij maar eens lekker smullen! Mama zegt dat het minder plakkerige troep geeft dan een liga, net of mij dat boeit!

1 augustus was mijn nichtje Paula jarig, ze werd 2 jaar. Zij woont samen met haar papa (mama haar broer) en mama in Moskou, dus zo vaak zien we elkaar niet, ik ging haar dus even omhelzen. Zij liet mij met haar inpakpapier en haar balon spelen, dat was erg lief!

Toen mama en papa mij om 7 uur op 27 juni hoorden, bleek ik achterstevoren in bed te liggen!

Inmiddels heb ik al heel veel zelfgemaakte fruithapjes van mama gehad: peer met kiwi, peer met aardbeien, meloen met aardbeien, meloen met banaan, perzikken met aardbeien, mango met papaya, mango puur en aardbeien, kijk eens hoe ik heb zitten smullen!

Ik lees net zoals mama graag een boekje in bed.

3 juni is mama met nog een aantal januari 2006 mama's van het Babybox forum naar Blijdorp geweest. Van links naar rechts zie je: Gaby met Amy, Mama met mij, Wendy met Jason, Inge met Sophie en Iris met Dominique. Op deze foto zie je onze bolides! Het was een erg leuke dag en we hadden heerlijk weer. Zeker voor herhaling vatbaar!

Sinds 25 mei krijg ik fruithapjes, af en toe ook een groentehapje maar die vind ik voorlopig nog even minder lekker... Appel en peer is wel lekker maar die wortel ik weet het nog niet...

Ik heb het prima naar mijn zin op het KDV. Op twee woensdagen zijn de 'jufjes' met een heleboel kindjes naar de markt wezen wandelen. De eerste keer, in week 17, was het nog koud maar in week 18 was het heerlijk weer en hebben we met de hele groep gepicknickt. Mijn flesje kreeg ik van juf Linda op het terras, leuk he!

Ik gun jullie eenmalig een blik in mijn kledingkast....

Op 1 mei gaat mijn mama weer werken en ga ik op de maandag, woensdag en vrijdag naar de Boefjes, dat is de baby groep bij KDV 'de Blokkendoos'. Mijn 'jufjes' zijn heel erg aardig en er zitten ook allemaal lieve kindjes in mijn groep.

Van 21 tot en met 23 april zijn papa, mama en ik voor het eerst een weekendje weggeweest, het was erg leuk! We zijn naar De Holtweijde in Lattrop in Twente geweest. Op zaterdag heb ik met papa gezwommen, daarna ben ik door mama lekker warm in mijn badjasje gewikkeld en het flesje smaakte mij toen opperbest! Even uitblazen van het flesje op papa's schouder is natuurlijk het fijnste wat er is! Mama is op zondagochtend nog even met mij gaan zwemmen, toen zijn we na mijn flesje weer naar huis gegaan. Het weekendje is mij en natuurlijk papa & mama heel goed bevallen!

Ik kan al erg goed iets vastpakken, een rammelaar bijvoorbeeld, en schud en rammel er dan ook goed mee!

Ik ben zaterdag 1 april voor het eerst met papa onder de douche geweest, ik vond het erg leuk. Daarna heeft mama me in mijn handdoek gewikkeld die dan in de wasbak klaarligt, daarna word ik op mijn aankleedkussen verder afgedroogd.

Ik graag babbel tegen mama of papa als ze me aankleden, alleen op het moment dat er iets over mijn hoofd heengaat begin ik vaak te huilen.

Ik heb een voorkeurshouding, mijn rechterkant is mijn favoriet, vandaar dat ik als ik overdag in bed lig achterstevoren lig zodat ik met links naar het licht kijk. Meestal trap ik erin maar vaak ook niet.

Ik houd ervan om te poepen als ik net een schone luier om heb. En dat doe ik dan het liefste ook nog eens na de laatste fles...als mama dus graag naar bed wil!

Ik ga graag in bad, ik houd erg van watertrappelen.
 

 


------------
Foto's: Hildo Krook & Francisca den Otter 
Teksten: Francisca den Otter